Recept på hyfsat välsmakande torsk
4 stora skivor torsk, ca 2 cm tjocka
1 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
½ dl vetemjöl
4 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad morot
1 msk tomatpuré
1 burk hela tomater
1 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
2 dl torrt vitt vin eller 2 msk pressad citronsaft och 1½ dl vatten
1 lagerblad
1 krm timjan
5 strimlade basilikablad
GARNERING:
1 dl finhackad bladpersilja
rivet skal från 1 citron
1-2 finhackade vitlöksklyftor
Skölj, torka av och krydda torskskivorna. Vänd i vetemjölet och bryn hastigt i hälften av olivoljan i en vid kastrull eller djup stekpanna. Lyft upp fisken och lägg på en tallrik.
Tillsätt resten av olivoljan i pannan och fräs lök, vitlök och morot några minuter utan att ta färg. Rör ner tomatpuré, delade burktomater, vatten, smulad buljongtärning, vin eller citronsaft, lagerblad, timjan och basilika. Låt koka i 10 minuter under lock.
Blanda under tiden samman persilja, citronskal och vitlök till garneringen. Lägg ner torskbitarna i grytan och låt sjuda ca 3-5 minuter eller tills fisken vitnat och lossnar från benet.
Servera torskgrytan med krämig saffransrisotto eller couscous.
Sporting Söder - Barnes United 5-3 (4-0)
(slarvig första halvlek, betydligt bättre andra - bra spel, fina kombinationer och mycket vilja.)
1 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
½ dl vetemjöl
4 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad morot
1 msk tomatpuré
1 burk hela tomater
1 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
2 dl torrt vitt vin eller 2 msk pressad citronsaft och 1½ dl vatten
1 lagerblad
1 krm timjan
5 strimlade basilikablad
GARNERING:
1 dl finhackad bladpersilja
rivet skal från 1 citron
1-2 finhackade vitlöksklyftor
Skölj, torka av och krydda torskskivorna. Vänd i vetemjölet och bryn hastigt i hälften av olivoljan i en vid kastrull eller djup stekpanna. Lyft upp fisken och lägg på en tallrik.
Tillsätt resten av olivoljan i pannan och fräs lök, vitlök och morot några minuter utan att ta färg. Rör ner tomatpuré, delade burktomater, vatten, smulad buljongtärning, vin eller citronsaft, lagerblad, timjan och basilika. Låt koka i 10 minuter under lock.
Blanda under tiden samman persilja, citronskal och vitlök till garneringen. Lägg ner torskbitarna i grytan och låt sjuda ca 3-5 minuter eller tills fisken vitnat och lossnar från benet.
Servera torskgrytan med krämig saffransrisotto eller couscous.
Sporting Söder - Barnes United 5-3 (4-0)
(slarvig första halvlek, betydligt bättre andra - bra spel, fina kombinationer och mycket vilja.)
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home