onsdag, januari 26, 2011

Hell's kitchen

"Let's play it safe", sa Fredrik, "ingen idé att krångla till det, vi satsar på enkelhet och igenkänning". Ingen hade något att invända och det fastslogs att vi skulle dra ihop en enkel variant av Spaghetti Bolognese. The pure basics, bara. Det kan ju inte gå fel, var tanken. Redan när vi samlades i Bromma Sporthallar stod det emellertid klart att vi skulle få improvisera lite. Christian dök nämligen inte upp och därmed stod vi utan lök till kvällens anrättning. Motståndarlaget var hur som helst färre än vi och satsade på den närmast löjligt busenkla rätten korv och pulvermos med svartpeppar och persilja. Vi skrattade lite till mans och insåg att vi låg sjukt bra till om vi så bara fick till det hjälpligt. Spaghetti Bolognese sopar ju banan med pulvermos och Lidl-korv alla dagar i veckan. Det skulle väl vara det där med löken då, men vafan, det här löser vi!

Grytorna börjar småputtra och Barnes får snabbt fart på pastavattnet. En klick smör i pannan och vi är igång, Men det visar sig snabbt att motståndarnas korv inte alls är någon lågprisvariant med fem procent kött och resten ströbröd, utan istället kommer från finkorvsfabrikörerna Taylor and Jones. Fredrik, lagets kanske främste korvkännare, noterar detta först av alla och ber att vi ska vara extra vaksamma på hotet denna lite ädlare charkvara kan utgöra. Samtidigt börjar det lukta obehagligt fränt från Barnes stekpanna. Det där smöret, var det så färskt egentligen? Motståndarna börjar röra ned mospulvret i samma sekund som nästa obehagliga insikt dyker upp. Vårt kött är ren fläskfärs. Härsket smör, fläskfärs och ingen lök - ajaj, det börjar kännas lite olustigt. Och precis när vi upptäcker att tomaterna färgmässigt snarare ser ut som limefrukter hörs jubel från andra sidan. Moset är klart. Perfekt vispat och i det närmaste klumpfritt. Ajdå. Vårt bleka kött fräser vidare i det unkna smöret och det stinker soprum från vår planhalva. Vi kommer på att vi glömt lägga i pastan och alla blir så fokuserade på denna uppgift att vi helt glömmer våra andra uppgifter och motståndarna kan ostört sleva upp några matskedar gurkmix och därmed dra ifrån ytterligare. "Fan!" skriker någon (troligen Patrik), "hur i helvete kan vi vara på väg att torska mot korv och pulvermos? Det är en sak att vi inte har mycket att sätta upp mot en välkryddad Gumbo eller en skaldjursplatå, men det här, det är fanimej bara pinsamt!". Vi andra tittar i skam på våra fötter och bommar helt att pastan nu är sorgligt överkokt, att vi glömt lägga i de gröna tomaterna och att den vidriga fettorgien till färs nu luktar veckogammal självdöd räv. Motståndarna plockar i samma stund upp sina väldoftande lyxkorvar från grillen och strör svartpeppar och persilja över det rykande moset. Det är kört. Vi skäms, diskar, åker hem och kräks lite.

Barnes - Beer Bois 0-3

4 Comments:

Anonymous fiffan said...

Förträfflig rapport. Ja, det luktade sannerligen skämt om Barnes köttfärs denna söndag (i dubbel bemärkelse). För er som inte var där kan jag berätta att er käre målvakt under 20 sekunder lyckade med följande pärlband av anmärkningsvärt dumma idéer:

1. Dribbla utanför eget straffområde.

2. Omedelbart tappa boll.

3. Fälla motspelare som just norpat boll (en föga subtil betippa).

4. Ställa upp mur.

5. Ställa upp alla fyra utespelarna i muren.

6. Inte riktigt lita på att fyra räcker och själv rusa fram som en femte murgubbe.

7. Ropa "Jävlar, vad lurad jag blev!" just efter att frisparken passats till helt fristående motståndare bredvid muren, som förvånad tofflade in 3-0 i öppet mål.

Nåja, korpen är korpen. Och säga vad man vill om Lidl, men behöver utmärkt korv till billigt pris är det faktiskt det bästa stället.

torsdag, januari 27, 2011 11:05:00 fm  
Anonymous Löken said...

Förlåt att jag inte dök upp i söndags, men jag blev nämligen bränd under förmiddagsmatchen.

torsdag, januari 27, 2011 8:38:00 em  
Blogger Johan Barnes said...

Så jävla vackert att följa matlagning på distans!

fredag, januari 28, 2011 10:01:00 fm  
Blogger Johan Barnes said...

Så jävla vackert att följa matlagning på distans!

fredag, januari 28, 2011 10:01:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home